En god indledning til julen kunne i hovedstaden være at gå til koncert lørdag d. 21. december på Bartof Café på Frederiksberg og høre Grassolin spille bonderøven ud af bukserne, når de i egne folk-versioner spiller Gasolins svingende sange. Og/eller gå i Metronomen ikke så langt derfra søndag d. 22. december for at høre den engagerende og dygtige duo Elmøe & Hoffmann, som Copenhagen Folk Club præsenterer.

Elmøe & Hoffmann Foto: Franseska Anette Mortensen, www.franseska.dk

De to unge musikere er fælles om glæden for nordiske folkemusik, som de udvikler og fornyr med deres egne kompositioner. Emma Elmøe og Villads Hoffmann er kendte for (selvfølgelig) deres store musikalitet, men også for den stærke kemi, man næsten kan mærke mellem dem.

Allerede d. 28. december er der mulighed for at høre endnu en folkemusikalsk duo på Metronomen. Det er den forholdsvis nye konstellation mellem den erfarne musiker og kendt i mange sammenhænge, Morten Alfred Høirup, og Mia Guldhammer, der også spiller i bl.a. Virelai. De to excellerer i et bredt og varieret repertoire udi den meget forskelligartede danske folkemusik, som de begge brænder for. Koncerten starter kl. 15 og inkluderer (hvis man vil) et måltid undervejs og ikke mindst en jam, som Gangspil er med i. Det skal nok blive muntert.

Trænger man til at komme ud af familiens skød allerede 1. juledag (eller tage den med), så har man muligheden for at gå på Mojo i Københavns centrum og høre Benny Holst Trio. Holst er en ener på den danske musikscene og har gennem mange år haft violinist Martin Andersen og guitarist Jacob Rathje ved sin side. De er værd at løbe efter i stedet for at slå mave.

Zenobia har to koncerter linet op. Før jul, nemlig d. 19. december (i aften) i Løget Kirke i Vejle og d. 27. i Brenderup Kirke, Brenderup.