En igangværende Danmarks-turné bringer i aften 11. november det irsk-engelske band Flook til København. De spiller nemlig i kulturhuset KU.BE, hvor Copenhagen Folk Club afvikler koncerten fra kl. 20. Kvartetten er kendt fo sit både intuitive og teknisk virtuose spil, hvor deres meget rytmiske musik drives frem af fløjter (Sarah Allen og Brian Finnegan), bodhran (John Joe Kelly) og guitar (Ed Boyd).

Musikken er kompleks, samtidig med at den virker legende let – og selvsagt virkelig værd at komme efter. De virker som en symbiotisk enhed og lyder til tider, som om der er mange flere end fire i kvartetten.

Flook holdt nogle års pause mellem 2008 og 2013 og kom tilbage i fin og frisk form. De havde erkendt, at de havde meget mere på hjerte og skriver også en del af numrene selv. Irsk-engelsk folk af bedste skuffe.

I 2019 udkom bandets kun fjerde album siden 1995, Ancora, som blev rost til skyerne og bekræftede, at Flook stadig funkler. Turneen fører Flook videre til Thorøhuse/Assens, Halkær Kro og Roskilde, hvor Folk Roskilde præsenterer dem i Gimle.

Home