De to traditionelle folk-festivaler på hhv. Shetland og Orkneyøerne er klar med deres respektive program.

Cara Dillon

På Shetland er det 39. gang, der afholdes Folk Festival, og i tidens løb har mange danske musikere og bands deltaget. Det er dog ikke tilfældet i år, når det går løs fra 2. til 5. maj.

Men der er mange navne, som ikke er er kendte på de danske breddegrader. Enkelte har vi haft på besøg før, eksempelvis den nordirske kvintet Connla og skotske The Elephant Sessions. Sidstnævnte var bl.a. med på Tønder Festival sidste år og kommer faktisk igen i år. Desuden besøger de Hagges Pub i Tønder 15. marts.

Blandt de mange lokale bands, der spiller på Shetland-festivalen er The Revellers, som har gæstet Skagen Festival to gange i de senere år. De tager også lidt sydpå og er på programmet ved 37. Orkney Folk Festival 23. til 26. maj.

Her er der flere kendte musikere og bands, som vi flere gange har stiftet bekendtskab med i Danmark. Den irske sangerinde Cara Dillon med den fantastisk smukke stemme er en af dem. Bandet Malinky (øverste foto) med sangerinden Fiona Hunter i front, trioen Lau, Four Men And A Dog og The Chair, som her er på hjemmebane.

https://www.shetlandfolkfestival.com/

Home