Den naturskønne landsby Rostrevor i Co. Down, Nordirland danner sidst i juli (21.- 28.) rammen om Fiddler’s Green festival, som er blevet afholdt siden 1987. Selv om musikken er i fokus, så er det meget mere end en musikfestival. Mange arrangementer omkring festivalen henvender sig til familier med børn, til naturelskere eller handler om andre kulturelle arrangementer.

Hele byen er involveret i festivalen

Festivalen byder på mange forskellige genrer: Folkemusik, traditionel, roots, blues, country og klassisk med mulighed for intime frokostkoncerter og tidlig aften-musik på diverse spillesteder og i ”ceili-huse”. Det giver både besøgende og musikere lejlighed til at mødes, synge, spille et instrument eller bare slappe af og nyde atmosfæren.

I år står bl.a. den rutinerede, irske gruppe Clannad på programmet med irsk/keltisk folkemusik. Bandet udsendte deres første album i 1973 og skal i år modtage Hall of Fame Award under festivalen. Blandt de tidligere modtagere er The Dubliners, The Chieftains og The Sands Family.

Gruppen Zodomo er en drøm for traditionelle musikfans med den unge violinist Zoe Conway og de to veteraner Donal Lunny på bouzouki/guitar og Mairtin O’’Connor på knap-harmonika. Dublin singersong-writer Declan O’Rourke har modtaget mange roser for sine foreløbig fem udsendte albums med roots og folkemusik og er en populær gæst på festivalen. Duoen Kieran Goss og Annie Kinsella vil uden tvivl præsentere nye sange fra deres nyligt udsendte album Oh, The Starlings.

Under festivalen uddeles den prestigefyldte Creative Arts Award 2019, som går til Peggy Seeger, sanger, sangskriver og livslang politisk aktivist. Selvfølgelig ville det ikke være Fiddler’s Green Festival uden den internationalt anerkendte The Sands Family (øverste foto), som nok giver endnu en af ​​deres mindeværdige forestillinger ved slutkoncerten. Festivalen slutter derfor bogstaveligt talt på toppen efter otte dage og nætter med musik og sjov med over 200 arrangementer, hvoraf mange er gratis. Partoutbilletter koster 135 £

https://www.youtube.com/watch?v=suNUXbaoOZg