Som vi skrev forleden, er Urkraft Festival i det centrale København aflyst eller måske rettere udskudt til 2021. Men faktisk vil en lille del af den foregå lørdag og søndag 3. og 4. oktober, nemlig samtlige programpunkter på Musikmuseet på Rosenørns Alle 22 på Frederiksberg. Af praktiske årsager er arrangementet omdøbt til “Dronemusik på Musikmuseet”. Det starter lørdag kl. 19 og søndag kl.11.

Foreningen Dronemusik Danmark har nemlig valgt at overtage afviklingen af dem. Derfor hedder arrangementet nu Dronemusik på Musikmuseet, som er en videreføring af “Dronemusikkens Dag”, der blev afholdt første gang sidste år, og som altså i år egentlig var slået sammen med Urkraft Festival. Her fejres de traditionelle og historiske instrumenter og deres musik med diverse koncerter, workshops og foredrag lørdag og søndag.

Samtidig har foreningen i år også valgt at indstifte sin egen helt nye pris inden for folkemusikken, nemlig Droneprisen. Med denne pris ønsker foreningen at hædre ekstraordinære indsatser inden for denne musikalske niche og dermed anerkende og takke dem for det store arbejde, de har lagt gennem tiden i at skabe opmærksomhed om dronemusikken i Danmark. Uddelingen af droneprisen sker lørdag kl. 15:30.

Programmet findes i sin nuværende form på Dronemusik Danmarks hjemmeside: https://dronemusik.dk/dronemusikkens-dag/

Øverste foto Lendal & Lundgaard