Forleden blev spændingen udløst for de 26 rytmiske spillesteder, som havde ansøgt om at opnå status som regionalt spillested. De 17 er gengangere, mens to nye kom til, og syv ikke blev valgt eller genvalgt. I København blev det Alice og Vega, i Aarhus Radar, Fonden Voxhall og Train, i Odense Posten/Dexter, i Esbjerg spillestedet Tobakken (øverste foto), Godset i Kolding, Sønderborghus, Fermaten i Herning, Studenterhuset Aalborg, i Frederikshavn Det Musiske Hus, Spillestedet Thy i Thisted og Paletten i Herning, der kom med som et af de nye steder.

VoxHall, Aarhus

Muzikhuset, Bornholm

På Sjælland er et Gimle i Roskilde, Stars i Vordingborg, Klaverfabrikken i Hillerød og nyt: Kulturværftet i Helsingør. Desuden er Muzikhuset Bornholm i Rønne er stadig regionalt spillested. Alle de nævnte fik altså vished for, at de fra 2021 til og med 2024 har status som regionalt spillested. De får forskellige beløb pr. år – nemlig mellem én million kroner og som det største beløb 3,6 mio. kr. Det beløb går til Vega på Vesterbro i København.

Ansøgere, der desværre ikke kom med på vognen trods ansøgninger, er Forbrændingen i Albertslund, Generator i Ringkøbing, Jazzhus Montmartre, Kbh., Loppen på Christiania, Pavillonen i Grenå, Slagelse Musikhus og Turbinen/Værket i Randers. Statens Kunstfond vurderer ansøgningerne på bl.a. arbejdet med talentudvikling i vækstlaget, kunstnerisk kvalitet og spillestedets evne til at præsentere koncerter på tværs af forskellige genrer.