Det unge  band, som er braget igennem og af mange anses som et af de mest fremadstormende bands på den internationale folkscene, turnerer rundt i landet i den kommende uges tid. Dallahan lægger ud hos Folkemusik i Randers på Turbinen torsdag d. 24. januar og rykker så til Metronomen i København, hvor Copenhagen Folk Club lægger scene til. Så går det til Hørve og musikforeningen Drauget, Baltoppen, Wintercoat i Sabro, Gimle i Roskilde, Haslev Folkclub d. 1. februar, og så slutter turen på Hagges Pub i Tønder. Se nærmere i vores kalender.

Bandet var i 2015 nomineret som ‘Folk Band of The Year,’ og debutalbummet fra 2014, ’When The Day Is On The Turn’, var kortlistet ved Scots Trad Music Awards. Andet album, ‘Matter Of Time’, kom i ’16, hvorefter de spillede 103 gigs i syv lande, bl.a. Nepal, hvortil de var inviteret af The British Council. Også deres andet album var tæt på at vinde for årets album.I USA fik de prisen ’Instrumental Cut Of The Year’ ved LiveIrelandAwards. Som fRoots Magazine skrev om albummet, så er Dallahan ”Lunasa for den nye generation”. Tredje album er ude nu og hedder ”Smallworld”. Mon det så går hele vejen til en af de skotske, irske eller engelske folkpriser?

Med egne distinkte arrangementer af både irsk-skotsk trad og egne nyskrevne numre skubber de dygtige musikere positivt og imponerende til den keltiske/gæliske musik og meget andet. For de trækker også på diverse andre inspirationer fra f.eks. Balkan og Nordamerika. Publikum tages med på en rejse, når de krydser igennem forskellige landes traditionelle musik, og list pop og jazz spiller somme tider også en rolle.

Nogle kalder denne musikalske montage for Dallahans eget ’verdensmusikbrand’, som de leverer med bravur. De har (selvfølgelig) spillet på Tønder Festival, Milwaukee Irish Fest og utallige andre steder. Selvfølgelig også på Celtic Connections, hvor de igen spillede i lørdags. Læs og lyt på dallahanmusic.com