En ”Loogaroo” er egentlig et dybt ubehageligt væsen, en blodsugende varulv, af den slags, man nødigt vil møde en mørk aften eller faktisk i det hele taget. Men ”Nautilus”, der er duoen Loogaroo´s debutalbum, lugter nu ikke af gammel varulv, men nærmere af livsglæde, jazzinspirerede rytmer og danselyst.
De to musikere, Florian de Schepper og Pablo Golder, er belgiere. De spiller hhv. guitar og diatonisk harmonika, og pladen er rent instrumental med 10 selvkomponerede skæringer. Rootszone.dk har for nylig anmeldt to andre belgiske plader med harmonikamesteren Ward Dhoore i front. ”Nautilus”, Loogaroos album, har et tydeligt belgisk kendetegn, men adskiller sig dog fra Dhoores plader ved at være mere løst komponeret, eksperimenterende og jazzet.
Florian de Schepper er født i 1991 og startede med at spille klassisk guitar i en alder af ni år på akademiet i Nieuwpoort. I 2016 tog han en Master i klassisk guitar og pædagogik i Gent. Han er også musikalsk aktiv med grupperne Tenorin, Duo De Schepper-Sanczuk, Broes, Les Bandits de Belleville, Zigo og Stompin’ Caravan.
Pablo Golder er født i Italien i 1985 og har spillet harmonika, siden han var otte. Han bor og arbejder nu i Gent i Flandern. Hans musik er inspireret af den italienske tradition, som Riccardo Tesi (f. 1956) repræsenterer, men også af den såkaldte “belgiske skole” med navne som Didier Laloy (f. 1974) og Bruno Letron. Karakteristisk for denne skole er sammenvævning af melodier og modmelodier. En rytmisk stil med megen synkopering.
Min favorit blandt de 10 numre på ”Nautilus” er nr. fem, der har fået titlen ”Certuban”. Dette nummer er poetisk og melodisk med en smuk guitar i front. Flere af de øvrige numre er gennemgående behagelige at lytte til, men undertiden også lidt ensformige med deres gentagelse af nogle faste mønstre, som der improviseres ud fra.
Flere numre med Loogaroo kan nydes på YouTube, hvor der er lejlighed til at iagttage duoens koncentrerede samspil. Det gælder for eksempel det smukke slutnummer, ”Moreton Bay” fra Nautilus. Der ser legende let ud, og musikerne ser afslappede og glade ud, men det har helt sikkert krævet øvelse fra barneårene af at kunne spille sådan: