Bjarke Falgren og Nikolaj Busk dukker op i utallige sammenhænge. Falgren har i særlig grad gjort sig bemærket som jazzviolinist, og Busk har med rekordfart slået sit navn fast inden for den nyere folkemusik. Med ”Duet” åbner de døren for en sammensmeltning af stilarter og genrer. Og de træder ind i et musikalsk rum, hvor man både kan blive henført og forført af leg med toner og klange.

Udgivelsen nærmest damper af stemningsmættet musik og vellyd, fra det lyse og legende til det mørke og melankolske, der ofte fremhæves i beskrivelser af den særlige nordiske tone. De er bestemt ikke de første, der bevæger sig ind i dette univers, men Falgren og Busks samspil er alligevel unikt. Helt enkle, ja nærmest simple melodier og arrangementer, båret igennem med høj grad af intensitet og musikalitet. Lutter lovord, men jeg kan ind imellem savne mere tryk på buen og violinen i stedet for de flagrende, glidende toner og overtoner, som Falgren mestrer. Jeg tror, at det ville tilføre musikken endnu mere kontrast og farve, for nu at sætte ord på noget, der er vanskeligt at udtrykke.

Det indlagte teksthæfte fortæller intet om hverken musikerne eller de 12 numre, der er på cd’en: En stribe tegninger illustrerer ”the possibility of arriving somewhere new”. Fri fortolkning, men det er netop, hvad det hele handler om. Falgren og Busk lader musikken tale, og deres ”Duet” vil uden tvivl komme til at stå som en af de markante udgivelser i dette årti.

Falgren Busk Duo: Duet

GO’ Danish Folk Music (2010)

www.falgrenbuskduo.dk

www.myspace.com/nikolajbusk

www.gofolk.dk

Steen Dahl