mavericks

Raul Malo

The Mavericks kalder sig selv et country-latino-rock’n´roll band. Det nu otte mand store orkester fik deres store gennembrud med party klassikeren Dance The Night Away i 1990érne. De blev opløst i 2004, da forsangeren Raul Malo ville prøve en solokarriere, men i 2012 fandt bandet sammen igen og har underholdt over det meste af verden siden. Bandet har rødder i Cuba og Miami samt i countrymetropolerne Memphis og Nashville.

mavericksTrommeslageren Paul Deakin siger: ”Vi fandt ud af, at opskriften på succes var det samme, som bandt os sammen musikalsk, nemlig forskelligheden. Vi fandt også ud af, at der ikke var andre bands der spillede lige som os.”

Torsdag måtte man i Jelling konstatere, at sidste års flotte sommervejr var afløst af regnfulde skyer, som sendte den ene byge efter den anden ned over festivalpladsen, så regnjakkerne måtte frem. Men The Mavericks gjorde deres til at holde humøret højt. Deres mellemamerikanske bossanova-rytmer pakket ind i country og rockende melodier gik rent ind, så publikum ikke kunne stå stille, mens de svingende, hoftevrikkende og dansevenlige toner kørte i mere end en time, stort set uden snak eller afbrydelser fra scenen.

mavericksDe glade og muntre melodier fra den velsmurte Mavericks-maskine kørte med en varieret playliste, hvor der også var plads til instrumentale numre. Ind imellem viste de andre facetter end klassikeren Dance The Night Away, som selvfølgelig også var på eftermiddagens sætliste. Blandt andet havde bandet et potpourri med en række melodier, hvor bl.a. indgik ”hvor er min kone” i en instrumental udgave i sættet.

Selv om sangeren med den flotte stemme, Raul Malo, er i centrum for The Mavericks, så forstår han at lade de øvrige medlemmer få opmærksomhed med soloer. Besætningen med bl.a. et par blæsere og en harmonikaspiller sørger for variationen, selv om det er velklingende, taktfaste rytmer, der flyder i en lind strøm fra bandet og især fra Raul Malos vokal.