Et navn, der har taget USA’s americana-scene med storm, kalder sig meget passende Billy Strings. Og resten af verden ser nu ud til at åbne sig for ham i flere betydninger. Det 28-årige talent modtog for nylig en Grammy for bedste bluegrass-album, og der er planlagt en imponerende USA-turné og en efterfølgende tur ud i den vide verden.

Han voksede op i Michigan i en familie med masser af bluegrass, så i stedet for en sølvske, så var en guitar hans dåbsgave. Som teenager lyttede han til meget forskellig musik, hiphop, syrerock og dødsmetal og startede som musiker, men den elektriske guitar blev erstattet med den akustiske, og bluegrass blev hans vej til en større offentlighed. Sammen med mandolinisten Don Julin begyndte han at turnere, først i lokalområdet og siden i regionen.

I 2016 udkom en selvbetitlet EP efterfulgt af debutalbummet Turmoil & Tinfoil, hvor han fik stor national opmærksomhed og blev et eftertragtet koncertnavn – både som support for de største americana-musikere og som solist. I 2019 udsolgte han større koncertsale, og samme efterår udkom hans andet studiealbum Home, som udløste Grammyen.

Selv ikke de efterfølgende Corona-nedlukninger synes at stå i vejen for den unge musiker. Fra d. 4.april 2020 begyndte han at give sine første hjemmestreamingkoncerter, og disse gav indtægter nok til at leje fem større koncertsteder i hjembyen Nashville, hvor han så afholdt online, publikum-løse koncerter for 22.000 betalende gæster.

Hans turnéband består af Billy Failing/banjo, Royal Masat/bas og Jarrod Walker/ mandolin, og ofte gæster prominente americana-musikere ham. Billy Strings er udråbt som bluegrassens fremtid, og han formår at tilføre traditionerne sin egen originale æstetik. Han skriver gode sange med personlige og aktuelle tekster, han brillerer med en stærk vokal og et intenst flatpicking guitarspil og alt tyder på, at interessen for hans musik stadig er stigende.

Hans store succes er desværre nok omvendt proportionel med mulighederne for at opleve ham live herhjemme, hvor han indtil videre er forholdsvis ukendt. Til gengæld har han haft tid til at indspille nyt materiale, som vi kan glæde os til. https://www.billystrings.com/ https://www.youtube.com/watch?v=y97gX9QSwZk