Tillykke til Al Stewart, som lige nu (5. september) runder de 75, og stadig er aktiv sanger, sangskriver og stadig giver koncerter og tager på turneer, når forholdene tillader det.

Alastair Ian Stewart blev en prominent del af den britiske folkemusikscene i 1960’erne. Hans talent for at skrive interessante sange var tidligt udviklet. Hans bløde stemme, tydelige udtale og forfinede guitarspil gjorde ham til en populær musiker i folkemusikklubberne. Han blev vært i den legendariske klub Les Cousins i London og var ven med meget forskellige navne, som siden blev kendte: Yoko Ono, Richard Thompson, Jimmy Page og en ung Paul Simon.

Faktisk fik Al Stewart en karriere, som lignede Simons, idet begge opnåede verdenshits med egne popfolk-sange. Stewart måtte dog nøjes med et enkelt: Year of the Cat fra 1976, som blev hans signatursang. Men både før og efter denne kommercielle succes var Stewart mest elsket for sine mere intime sange med fortællinger. Stewart har det meste af karrieren fået hjælp af vennen Peter White, som både har hjulpet med sangskrivningen og præget lyden af Al Stewart med sit distinkte akustiske guitarakkompagnement.

Det er blevet til 16 studioalbum fra Bedsitter Image fra 1967 til Sparks of Ancient Light fra 2008, læg dertil en række livealbum og en ny DVD. Det kan godt være, at han er forsvundet lidt i det store mediebillede, men jeg kan anbefale et hvilket som helst album. Der er mange gode sange, og en generel høj musikalsk standard. Send en fødselsdagshilsen på: https://www.facebook.com/officialalstewart/