Modtageren af folkemusikprisen Årets Helge blev troubadouren Andreas Laursen fra Aalborg.

Den blev overrakt i Korsør Kulturhus, og prisen er opkaldt efter musikeren Helge Arildsø, der døde i 2014.

Han havde altid interesseret sig meget for at hjælpe og fremme unge musikere, og derfor valgte hans enke at skænke hans tilgodehavende fra jobbet som booker for Skagen Festival til den nyoprettede fond.

Andreas Laursen med band

Med prisen og æren følger muligheden for at spille koncert på både Skagen og Tønder Festival og på den nye Kun For Forrykte Festival på Falster 7. og 8. juni.

Andreas Laursen har både bid og mening i sine tekster. Han har altid en frisk replik til dagligdagen, og ofte med et snert af satire og ironi.

Tidligere modtagere af prisen er Jarl Jakobsen, Marc Facchini, Flemming Walther og Natasja Lee Dickinson. Efter at have modtaget prisen, gik Andreas Laursen selv på scenen med sit band, og spillede en minikoncert til den stort set udsolgte sals store begejstring. På scenen fik han selskab af de to tidligere prismodtagere Flemming Walther og Natasja Lee Dickinson.

Desuden optrådte duoen Leif Ernstsen og Christian Wolff, trioen ”FolkZone” samt sangeren og sangskriveren Anders Mikkelsen. Vil man læse mere om Andreas Laursen kan man finde info på hans Facebook-side kaldet ”laursenland”.