Der blev heldigvis pillet noget livemusik sidste år, og der blev også streamet en masse. Ideerne var mange rundt omkring, og det belønnes også til det store GAFFA-Pris 2021-show d. 4. marts. Årets Live-initiativ 2021 har følgende fem som nominerede:

18b går ud i Harboøre – Coronakoncerter.dk med en række koncerter fra en lejlighed i København kort efter nedlukningen midt i marts – De Grimmeste Aftener, Brabrand – Grønnere Grøn med kendte musikere, som spillede i private hjem og P-scenen, drive-in-koncerter, begge også i Aarhus.

Jeg synes, at de resterende initiativer, der har været i spil, også fortjener at blive nævnt. De kommer her i tilfældig rækkefølge og fordeler sig rundt omkring i landet. Vi starter i Thyholm, hvor spillestedet Høloftet holdt Picnic På Plænen. I Aarhus holdt Atlas Spot Nights, der var Take Away-koncerter i Musikhuset, Stella Polaris i København opfordrede til Chill Out hjemme hos dig selv, mens der var Sommer i Haveselskabet på Frederiksberg og Prxjects Stage @Home på Heartland Festival på Fyn. Kulturmaskinen i Odense holdt Parasol Festival og i Svendborg var der 5700 Summer.

Tobaksgården i Assens holdt Udendørskoncerter, mens Valby havde Summer Jazz og Nordic Noise holdt ’streaming for vengeance’. ALICE i København afviklede adskillige gårdkoncerter lige uden for spillestedet med nødvendig afstand og styr på tingene. Lige i nærheden hed det RUST Sleeps Around, mens Covidhagen Festival afholdt streamingfestival fra Operahusets tag. Desuden blev der streamet musik flere dage i juli under overskriften Vi elsker sommer 2020.

Foto: Jacob Dinesen i baggårdskoncert i Aarhus, arrangeret af Musikhuset