Pressefoto

Pressefoto

Folkemusikken mistede Jens Bendix fra Hinnerup, da han pludselig døde lørdag 26. april efter kort tids sygdom.

Han var sangskriver-troubadour, og nåede at udgive otte albums fra 1985 til det seneste i 2008.  Det blev til mere end 1.000 koncerter på små og store scener med alt fra tre til 3.000 tilhørere.

Jens Bendix var ikke kun kendt som musiker, men også som en engageret koncertarrangør.

Gennem mange år har han arrangeret koncerter i sit vinimportfirma ”Conamore”, hvor mange danske og udenlandske musikere har optrådt: Esther Brohus, The Unwanted, Emily Smith, Alan Kelly Gang og Le Vent du Nord blot for at nævne nogle få. Efter koncerterne nød Jens Bendix at finde sin guitar frem og jamme med musikerne.

Jens Bendix sagde i et interview (kan findes via linket nederst): ” Jeg synes, det er utroligt vigtigt, at musikken holdes i live. Selv om det i dag mange gange handler om penge, og der jo ikke er mange penge i at være folkemusiker. Men det handler om er at have et godt, indholdsrigt liv, hvor man gør det, man kan.”

Der var en enkelt ting, Jens Bendix fortrød, fortalte han til rootszone.dk for fire år siden: ”Jeg har aldrig opsøgt eller dyrket det traditionelle folkemusik set-up, og det kan jeg godt fortryde i dag, da det jo også er min baggrund og mine rødder. Det kunne jeg godt tænke mig at dyrke mere fremover.” Men det bliver det desværre ikke til. Stemmen og strengene er blevet tavse. RIP

Musikken er livsbekræftigende