Her i eftermiddag (8.8.) er det engelske folkrockband Fairport Conventions egen festival igen gået i gang for 38. gang. Som åbning af festivalen spiller bandet selv et akustisk sæt, hvorefter de erklærer Cropredys ene, store scene åben. Den ligger ved landsbyen af samme navn i det skønne Oxfordshire. Festivalen kører på til og med midnat på lørdag, hvor aftenen er gået med et meget langt sæt fra Fairporterne & friends.

Blandt de mange bands finder man Edward II, som har været med på folklandevejen igennem mange år – de spiller fredag aften før et overraskende navn på denne festival, nemlig Alice Cooper! Sikkert underholdende, men næppe én, man normalt forbinder med folkgenren

Greg Russell & Ciaran Algar. Pressefoto

Greg Russell & Ciaran Algar. Pressefoto

Det må man gå ud fra, at de to unge musikere Greg Russell og Ciaran Algar er, for de vandt BBC Radio2 Young Folk Musicians of the Year i år. Og bagefter spiller en duo, som vi kan glæde os til på Tønder Festival, nemlig Kathryn Roberts og Sean Lakeman. Senere fredag kommer bl.a. Lunasa, Levellers – og 10CC.

Lørdag er i alt syv navne på, bl.a. Peatbog Faeries og Nik Kershaw solo. Som nævnt og som altid runder Fairport Convention selv af med et flere timer langt sæt, hvor de altid byder på adskillige gode overraskelser.

http://www.fairportconvention.com/cropredy.php