Det handler om at præsentere sig, være synlig, at mødes, købe, sælge, indgå aftaler. Alle med en særlig interesse og passion for og glæde ved den rytmiske musik i alle dens afskygninger og fra alle hjørner af vores brogede og spændende verden.

Man betaler for at have en stand i Forum, hvor dennne del af WOMEX finder sted. Der afholdes konferencer, seminarer og sessioner, og der vises musikfilm og showcases i løbet af de tre messedage. Der er en meget venlig og rar stemning, selv om der er hektisk aktivitet hele dagen.

Om aftenen fra torsdag til lørdag afholdes et væld af koncerter i DR Byens mange koncertsale, hvortil der også er adgang for et almindeligt billetkøbende publikum, som i den grad får sig én på opleveren.

WOMEX fandt sted første gang i 1994 i Berlin og har i de seneste år været afholdt i samme by tre år i træk. Før København var det i Sevilla.

I 2011 vil den danske hovedstad for tredje gang være vært for det store arrangement, og jeg må sige, at det virker meget effektivt og velsmurt.

Mange byer bejler til at overtage værtsskabet i 2012. I puljen lige nu er ifølge pålidelige kilder bl.a. Dublin, Cardiff og Edinburgh. Om man fortsætter med at give værtsskabet til én by i tre år i træk er usikkert.

Af Lissen Jacobsen