Sommer – efterår – vinter…. Årstiderne kommer og går, og selv om det er svært at forestille sig i disse uger og måneder, så er programmet til Strib Vinter Festival 2019 ved at tage form. Den afvikles fra 7. til 10. februar, og der er allerede både canadisk, nordirsk, grønlandsk og dansk musik på programmet. Billetsalget begynder 1. september.

Den canadiske duo Madison Violet (øverste foto)kan i 2019 fejre 20 års jubilæum. Da de to musikere mødtes over en kop kaffe på The Green Room i Toronto, blev det starten på en musikkarriere, der har ført dem rundt i store dele af verden. Duoen har flere gange været i Danmark, men især i Schweiz, Tyskland og Østrig har de markeret sig på populære turnéer stort set hvert år. Sidste gang de var i Danmark var på Tønder festival i 2014, hvor de gav flere koncerter. Brenley MacEachern og Lisa MacIsaac har gennem årene udgivet otte albums foruden en jule-cd, og de har i deres hjemland modtaget tre priser i årenes løb foruden at være nomineret seks gange til forskellige titler.

Na Leanai

Fra Nordirland kommer ”Børnene” eller Na Leanai, som kvartetten hedder. Det er anden generation af The Sands Family, der netop blev hædret med Den Danske Folkemusikpris på Skagen Festival  for en måned siden. Her har det unge band været populære gæster de seneste år med deres smukke sange og ballader, hvor harmonierne mellem de fire musikere/sangere har været i høj klasse.

Sangerinden Nive Nielsen fra Nuuk i Grønland med bandet The Deer Children bliver et spændende nyt bekendtskab. Nive Nielsen er singersongwriter og spiller selv guitar og ukulele, når hun slår sig løs med sin musik i folk, indie, pop og jazzgenren.

Fra den danske musikscene kan man opleve Lis Sørensen Trio og Signe Svendsen med band, og ingen af dem behøver vist nogen nærmere præsentation. De er begge velkendte og dygtige musikere, som sikkert vil trække fulde huse, så man skal måske være hurtigt ude, når billetterne kan købes fra 1. september via http://www.strib-vinterfestival.dk/billetter.html