For andet år afvikles Koldbrand Festivalen i København og man kan præsentere et overflødighedshorn af verdens og folkemusik. Og som toppen på kransekagen kan man præsentere de fire dobbelte award-vindere fra DMA 2010 ”Falgren Busk Duo”. Og hver aften har en vært, der afslutter aftenen med en nykomponeret melodi.

Torsdag aften åbnes festivalen, og her går det løs med det dansk/islandske Croisztans, hvis seks-mands store orkester åbner festen med deres mix af rock/folk/punk og polka.

Der fortsættes med Færd, Dørge, Becker og Hjetland, med en blanding af nordisk folk, jazz og verdensmusik, inden der bliver mulighed for at se og høre en helt ny konstellation, når aftenens vært Jens Ulvsand præsenterer en melodi skrevet til lejligheden, og hvor alle kan deltage i et afsluttende jam.

Tuule Kann & Jaak Sooäär fra Estland lægger ud fredag aften og kan blandt andet præsentere Kantelen, en slags harpe, som er et af de ældste instrumenter i Estland. Men også er et populært folkemusikinstrument i de øvrige baltiske lande og i Finland. Duoen vil præsentere smukke stilfærdige melodier og mere muntre ballader i deres helt egen folk/jazz genre.

Aftenens andet band kommer med toner fra fortiden, det sker når Asynje’s stemningsfyldte musik på alskens instrumenter fylder rummet. Bandet er inspireret af den nordiske folkemusik, der får nyt liv med nutiden elektronik. Megafon afslutter aftenen med deres musikalske blanding af elektro-folk med balkan og mellemøstlige afsmitninger. Og efterfølgende vil aftenens komponist Kristian Bugge spille op til jam med en ny lejlighedsmelodi.

Falgren Busk Duo åbner festivalens sidste aften med deres helt egne fortolkninger af folk/jazz, som gav dem ikke mindre end alle fire folk awards under DMA. Og de efterfølges af de fire unge musikere der udgør Over Sundet. Her kan man blive præsenteret for klassisk musik med rytmisk nordisk folk musik i en smuk blanding.

Inden Nikolaj Busk slutter festivalen, som aftenens vært med hans nykomponerede bidrag, kan man glæde sig over et gensyn med Kætter Kvartet, der fandt sammen igen for få måneder siden for ”en kort bemærkning”, da de opløses igen kort efter nytår. Men det kommer ikke til at gå stille af, når det forrygende band spiller på til fest i Kulturhuset.

http://www.facebook.com/group.php?gid=127633152942&v=wall