Allerede lørdag, midtvejs i Tønder nr. 40, har rootszone.dks reportere og helt sikkert også alle andre haft stribevis af fantastiske musikoplevelser. Dem kommer vi til at skrive meget mere om i de kommende dage.

FolkSpot med otte danske bands er i fuld gang, de to spejltelte er fyldt til bristepunktet flere gange om dagen – det samme gælder for P4 Scenen.

Eivør.

Eivør.

De to telte, som tidligere var festivalens hovedscener, spiller nu en mindre rolle, men har alligevel mange gode koncerter – fredag aften en forrygende koncert med det canadiske fiddle-ikon Richard Wood og bagefter en anden mester, Eileen Ivers og hendes band.

Poul Krebs med diverse gæstesangere fyldte Telt 1 fredag eftermiddag, og kl. 18.30 stod føræske Eivör på Open Air Scenen. Her kunne hendes store, magiske stemme komme til sin fulde ret og bar tilhørerne langt væk ind i en drømmerisk tilstand. Hun blev fulgt af de altid populære Runrig, hvis ofte pompøse musik også blev spillet fra den helt rigtige scene.

Fredag formiddag var der samme sted koncert for bl.a. flere tusind skoleelever med bl.a. de unge brødre Hudson Taylor. Det startede i regnvejr, men solen brød frem undervejs.

Mange andre har som sagt været på og skabt viudenrlige stemninger, bl.a. Sarah Lee Guthrie & Johnny Irion, hvis stemmer bare er perfekte sammen, og trioen Straybirds fra Pennsylvania synes at blive en af festivalens flere darlings.

Stemningen er i top trods skiftende vejr – solen har det heldigvis med at bryde frem mellem byger og skyer med jævne mellemrum. Vi har her i skrivende stund lørdag middag stadig masser af koncerter til gode, bl.a. de to specielle fødselsdagsdagskoncerter.

Meget mere nyt i den kommende uge.