arildsø

FolkZone på Strib Vinterfestival 2014

Musikerkolleger mindes Helge Arildsø med uddeling af ”Årets Helge” og koncert. Det sker fredag 8. maj kl.19.30 i Kantinen på Selandia Center for Erhvervsrettet Uddannelse, Bredahlsgade 1B i Slagelse, hvor Helge var kursusleder.

En flok af Helge Arildsøs venner og kolleger har godt et år efter hans pludselig død dannet ”Helge Arildsøs Mindefond”, som har til formål at støtte yngre folkemusikere, hvilket Helge selv brugte meget tid på. Han var netop blevet færdig med at gøre programmet for Skagen Festival færdigt sammen med Svend Erik Larsen og havde honorar til gode, Hans enke, Anne Marie Aalling, ønskede ikke at modtage dette, men ville hellere at pengene blev ”parkeret” til et værdigt formål.

Dette formål er nu fundet, nemlig en Helge Pris, og den første uddeles fredag. Helge Arildsø var tidligere formand for Folkemusiksammenslutningen og Folkemusikkens Fælles Sekretariat, musiker, socialrådgiver, kursusleder og meget mere. Han var i mange år tilknyttet Skagen Festival og var i sæsonen 2013/14 for første gang også medansvarlig for årets musikprogram. Med ”Årets Helge” får modtageren muligheden for en optræden på Café Scenen på Strib Vinter Festival og på Skagen Festivals ”Ceilidh”. Modtageren får rejse betalt og armbånd til festivalerne, og det kan være en solist, men også et mindre ensemble.

helge arildsø (2)De tre kolleger fra Helges sidste band FolkZone med netop Svend Erik Larsen, Leif Ernstsen og Anders Mikkelsen inviterer derfor til koncert på Selandia i Slagelse i forbindelse med overrækkelsen. Med på scenen er Bob Schulze og Ronny Heicker fra Helge Arildsøs nok mest kendte orkester ”Forebitters” samt visesanger Bente Kure og Anders Roland. Arrangørerne lover en aften med musik, humor og gode historier – helt i Helges ånd.

”Konceptet vil helt sikkert udvikle sig fremover, men nu skal vi i gang”, siger Svend Erik Larsen og fortsætter: ”Helge Arildsøs store indsats for unge folkemusikere i en lang årrække fortjener at blive værdsat og fortsat. Vi, der kendte Helge som en god ven, musiker og loyal kollega, ønsker på denne måde at fortsætte dette arbejde, for der er fortsat behov for at give unge musikere en håndsrækning i det til stadighed mere brogede musiklandskab”.

Overskuddet fra koncertarrangementet fredag d. 8. maj kl. 19.30 går til mindefonden. Billetter koster kr. 120,- og kan reserveres hos Anders Mikkelsen på tlf. 27326900 eller pr. e-mail info@andersmikkelsen.dk