Den traditionsrige irske festival i København starter torsdag 1. november og byder på tre dobbeltkoncerter, Irish Ceilidh, dvs. musik- og dansebal søndag eftermiddag og masser af workshops.

Copenhagen Irish Festival har budt på de største irske navne gennem tiderne og gør det også i år. Samtidig har folkene bag altid haft et skarpt øje på de nye upcoming bands og solister på den irske scene.

Paul Brady. Pressefoto

Paul Brady har været med, lige siden folkemusikken fik en revival i Irland i løbet af 1970erne og ’80erne. Han er en superb singer-songwriter og har udsendt bunkevis af albums. Mange berømte musikere har indspillet hans sange, der også ofte har bevæget sig over i det mere rockede. Men når han synger eksempelvis klassikeren ”Arthur McBride”, ”The Lakes of Pontchartrain” og ”The Island”, så er ikke et øje tørt. I april udgav han et dobbeltalbum, antologien ”Dancer In The Fire”. Paul Brady giver koncert lørdag den 3. november.

Harmonikavirtuosen Sharon Shannon brød lynhurtigt igennem som ganske ung for vel omkring 20 år siden, og hendes album fra 1991 med hendes navn som titel er vistnok stadig det bedst sælgende irske album derovre. Hun har været vidt omkring og er enormt vidtfavnende i sin musik, så ingen tvivl om, at det bliver en flot koncert fredag aften. Mange mener, at hun Før Sharon Shannon spiller har gjort ”accordion til et fedt instrument”.

Her er der også mulighed for at opleve Gráinne Holland, der synger på gælsik,  og hendes band.

Festivalen starter torsdag aften med dobbeltkoncert i PH Cafeen med bl.a. Marianne Green. Der bliver workshops og dansebal søndag eftermiddag – og masser af god stemning.

Koncerterne finder sted i Københavns Musikskole, Staldgade i Kødbyen, og i PH caféen på Halmtorvet, som er HQ for Copenhagen Irish Festival.

Se mere på www.irishfestival.dk

Billetter: www.billetnet.dk