Folk Spot Denmark giver hvert år syv danske bands og et norsk muligheden for at få kontakt til udenlandske medie og branchefolk. Det sker gennem samarbejdet med Tønder Festival ved workshoparrangementerne fredag og lørdag under festivalen.

Clara Tesch fra Vesselil

I år deltog 43 delegerede fra Danmark, Belgien, Canada, Estland, Finland, Norge, Polen, Storbritannien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland og USA. De kunne opleve spændende og meget forskellige danske musikere.

Phønix var første band på programmet, og de havde følge af seks unge kvinder i dansetruppen Embla. Sammen gav de en meget underholdende optræden, hvor musik og dans blev forenet til stor glæde for publikum. Det er en fornøjelse at lytte til bandets fortolkninger af de gamle, danske folkeviser, som de har givet dem nyt liv. Et flot ”show” af både musikere og dansere.

Vesselil

Trioen Vesselil præsenterede derefter deres smukke og følsomme musik på hhv. cello og violiner. Det var klassisk folk med stor elegance og stilfuldt udført af Clara Tesch, Elisabeth Dichmann og Maja Aarøe Freese og med et repertoire af både ballader, dansemelodier og melankolske, nordiske toner.

Der var også meget dansevenlige toner på Rannoks program. Temposkifte og muntre melodier prægede Michael Graubæk og Theis Langelands sæt, men der var også plads til drømmende melodier. De to musikere har efterhånden spillet sammen i 13 år, og de gav også den allerførste melodi, som de havde spillet sammen dengang. Theis fortalte inden sidste nummer, at de ville slutte med romantiske toner. Dvs. det var en hektisk hurtig melodi, der blev spillet hurtigere og hurtigere!

Rannok

Første halvdel af Folk Spot Denmark sluttede med syv musikere på scenen fra bandet Viik. Her var det især den norske forsanger Elisabeth Vik, der førte an i løjerne. Hun var meget aktiv både med sin stemmepragt og fysisk, og det blev en underholdende afslutning. Bandets musik er med rødder i de nordiske landes traditionelle toner, men så har det været en tur gennem Viiks musikalske blandingsmaskine, så der er kommet nye, spændende melodier ud af det.

 

Elisabeth Vik Viik