Supertrio af ildsjæle i Tivoli

I sæsonens række af Mundo Mandage er turen i aften d. 12. maj kommet til tre af dansk folkemusiks største kapaciteter, nemlig Morten Alfred Høirup, Kristian Bugge og Mette Kathrine Jensen på hhv. guitar, violin og harmonika – fornemme repræsentanter for dansk traditionel folkemusik. Det er kl. 19 i Harmoni Pavillonen.

Morten Alfred Høirup. Pressefoto

Morten Alfred Høirup. Pressefoto

Alle tre indgår i mange musikalske sammenhænge og har spillet på utallige scener i ind- og udland. Morten Alfred har sammen med Harald Haugaard været med til at bane vejen for danske musikeres turneren i udlandet, ligesom han jo også igennem Danish Roots udbreder den danske folkemusik med de årlige præsentations-albums. Han har i vel efterhånden godt 30 år været på banen for musikken og selv spillet her, der og alle vegne. For det har han fornylig modtaget en pris fra Dansk Musiker Forbunds Københavnsafdeling, nemlig som ”Årets Ildsjæl.” Blandt hans aktiviteter er nu også den at være redaktør for ROSAs Radio Folk, der på nettet spiller dansk roots og folk døgnet rundt.

Jensen & Bugge. Foto: Per Dyrholm

Jensen & Bugge. Foto: Per Dyrholm

Også de to yngre musikere, Jensen & Bugge, er ildsjæle for dansk folke- og spillemandsmusik, og de har bl.a. turneret meget sammen i USA og blandt meget andet skabt kontakt med den gamle spillemand med danske aner, Dwight Lamb. De tager i øvrigt til USA efter mandagens koncert for at fejre Lambs 80 års fødselsdag, og står allerede på scenen i Minnesota tirsdag aften. De to er sammen og også i samarbejdet med Morten Alfred meget aktive i  at bevare den danske traditionsmusik fra alle egne af Danmark, og alle tre er selvsagt dygtige musikere, som i den grad kan deres musik og instrumenter. Kristian Bugge er aktuel med en ny CD og turné sammen med Habadekuk og Mette Kathrine Jensen har sammen med Zenobia udgivet tre albums.

http://www.danishroots.eu/

http://www.jensen-bugge.dk/forside.htm