Når nu Thorbjørn Risager er én af vores allerbedste bluesmusikere, så kan man godt have høje forventninger til et nyt album. Og endnu en gang formår han at indfri – i det mindste mine -forventninger og befæste sin høje position.

Fotos: Christoffer Askman

Hvor Risagers forrige album Change My Game var temmelig rocket, så er Come On In en tilbagevenden til den moderne storbyblues, som kendetegner hans stil. Igen er det Risagers egne kompositioner og især hans karakteristiske vokal, der er i forgrunden.

Men Risager er igen godt hjulpet af The Black Tornado og især blæsergruppen. Når nu man bekoster en blæsergruppe, så skal den da bruges, men heldigvis forstår orkesterleder Risager at dosere rigtigt. Det gælder live og især på Come On In, hvor der er pauser i ’hornsuppen’ Og selv om bandet har fået ny guitarist, Joachim Svensmark, så er der rigelig plads til Risagers guitararbejde.

Især den akustiske stålguitar bliver luftet, og når flere numre er meget sparsomt akkompagneret, som balladerne Sin City, Two Lovers og I’ll Be Gone, så virker det kraftigere, når hele bandet spiller igennem. Derfor bliver albummet meget nuanceret, og dette velproducerede album appellerer ikke kun til blues-feinschmeckere, men til et bredt publikum. Også i udlandet, hvor Risager stadig er en stigende stjerne.