Becky Bullers karriere har været stabil og uden svinkeærinder. Hun startede som ung pige med at spille bluegrass, og det gør hun stadig, nu bare som en kvinde med talrige priser og udmærkelser på cv’et. Da hun mente, at hun beherskede sit hovedinstrument violinen, kom hun ’i lære’ som professionel musiker i nogle forskellige bands. Herhjemme kunne vi f.eks. opleve hende i Valerie Smiths Liberty Pike i 1999, hvor især hendes dynamiske fiddlespil gjorde et godt indtryk, og hvor vi også fik forsmag på hendes evner som sangskriver.

Foto: Claus Hellgren Larsen

I 2012-14 var hun i Darin & Brooke Aldridge band, og allerede fra 2006 spillede hun sammen med Alison Brown, Sierra Hull, Missy Raines og Molly Tuttle i superbandet First Ladies of Bluegrass. Dengang forekom et sådant navn lidt prætentiøst, men nu synes det meget passende, idet de alle har vundet priser for bedste instrumentalister og både sammen og hver for sig har haft stor succes. Buller vandt IBMA (International Bluegrass Music Association) – prisen for Bedste Fiddler i 2016, og det er blevet til i alt otte personlige IBMA-priser.

I løbet af sin karriere har Buller desuden udgivet flere soloalbum, duetalbum og gæstet på en række andre album, og i det hele taget har hun udviklet sig fra en talentfuld til en prominent bluegrassmusiker. Derfor kan man tillade sig at have store forventninger til dette nyeste album, hvor hendes sange The Barber’s Fiddle og Tell the Truth (Shame the Devil) allerede er udgivet som singler.

Bortset fra et enkelt covernummer – Joni Mitchells Woodstock, der skulle være undladt, da sangen findes i mange bedre versioner – så er det original bluegrass i bedste stil. We Let Each Other Go er nærmest en countrysang, i The Ride slippes banjoen løs, og i den funky I Dream in Techicolor er en bizar drøm baggrunden for teksten. Endelig har flere af sangene en spirituel/religiøs tilgang.

Foruden de mange medvirkende top-bluegrassmusikere består The Becky Buller Band af Dan Boner/ guitar, Daniel Hardin/bas, Nate Lee/mandolin og Ned Luberecki/banjo. De yder alle en perfekt backing til Buller, som til gengæld præsenterer os for en varieret buket up-to-date bluegrass

Øverste foto: Jason-Myers