Poul Bjerager vandt i lørdags Det nordiske Mesterskab i Folkemusik. Det foregik i Sälen i Sverige, hvor den danske violinist vandt flot i finalen mod to unge musikere fra hhv. Finland og Sverige. I Danmark har vi ikke den samme tradition for at spille solo på spillemandsviolin som i de andre nordiske lande, så det er faktisk noget af en sensation med en dansker som vinder. Poul Bjerager er initiativtager til bl.a. Lirum Larum i Roskilde og til Spillemandsstævnet sammesteds. Han fortæller i et interview med Morten Alfred Høirup, at han havde bestemt sig til at spille et bredt udsnit af dansk folkemusik, som han virkelig kunne på fingrene – og det var musik fra Roskilde og Sønderho. Han havde også på forhånd besluttet sig til musikken i tilfælde af, at han skulle nå til finalen, men han havde nu ikke forventet at ”stryge afsted med sejren” med sine numre fra Færøerne og Sønderho.

”Jeg fik rigtig mange positive tilkendegivelser fra alle de andre spillemænd og er glad for, at de synes, at jeg er en rigtig spillemand. De unge legede måske mere med musikken end jeg, som jeg selv gjorde, da jeg var ung. Men jeg havde bestemt mig for virkelig at holde fast i det oprindelige og spille det med nerve. Prisen kan hjælpe med at få danskerne til at indse, at vi har traditionsmusik i Danmark. Vi har en hel skat af dansk traditionsmusik, og det var musikkens skyld, at jeg vandt”.

Rootszone ønsker TIL LYKKE.

Lissen Jacobsen