Der er mange spændende udenlandske navne på efterårets koncertprogram herhjemme.

Konni Kass

I disse dage kommer den færøske sangerinde Konni Kass på besøg med første koncert torsdag i København, fredag er hun i Esbjerg, og derfra gælder det Aalborg. Hun slutter den lille tur rundt i landet søndag aften i Fredericia.

Donnie Munro stoppede i Runrig for 20 år siden. Den skotske sanger spiller seks koncerter med første optræden 26. september i Nykøbing Falster, og derfra skal han besøge Haderslev, Næstved, Greve, Grenaa og Fredericia, hvor han giver sidste koncert denne gang 1. oktober.

Canadiske Melanie Dekker (øverste foto) besøgte Danmark i sommer, og nu er hun tilbage fra 3. oktober med en række koncerter. Hun lægger ud i Kolding, og efter et smut til tyske Eckernförde kommer hun tilbage 5. oktober til Thisted. Derefter gælder det Ebeltoft, Egernsund, Brønshøj og Svendborg inden den sidste koncert i denne omgang i Støvring 12. oktober.

Svenske Hoven Droven giver tre koncerter på dansk grund. 6. oktober besøger de Gimle i Roskilde, dagen efter gælder det Aarhus Folk Festival, hvor de spiller på Gyngen, og så tager bandet mod nord og slutter rækken på Halkær Kro syd for Nibe.

Pernille & Stephen Quigg

Midt i oktober kommer der dansk/skotsk besøg, når Pernille og Stephen Quigg kommer på turne. 13. oktober åbner de med koncert i fynske Højby. Så går turen ellers til Bornholm for en enkelt koncert, inden duoen igen spiller på Fyn, nemlig i Langeskov, som dog er en huskoncert. Struer får fornøjelsen 16. oktober, og så bliver næste stop Hjerk Kirke i Salling, derefter Fanø og der sluttes af i Hadsten.

Sidst på måneden giver Oysterband en håndfuld koncerter startende i Esbjerg 25. oktober og derfra til Greve, Horsens, Aarup og Fredericia. I samme periode er det skotske band Mànran også i landet. Her begynder koncertrækken i Aarhus 25. oktober og fortsætter i Thisted, Haslev, Røgen, Skanderborg og Tønder inden den sidste koncert på deres Danmarks-turne 31. oktober i Ballerup.

Det kan blive en travl tid for livekoncerter. 28. oktober kommer svenske Baskery (bosiddende i USA) med første koncert Grenaa. De spiller de følgende dage i Aalborg, Thisted, Sønderborg, Esbjerg og Odense, hvor sidste optræden er 3. november på Dexter.

Skerryvore

November måned er knap nok begyndt, inden Skerryvore kommer på besøg. 5. november spiller det unge skotske band i Kolding og fortsætter derfra til Faaborg, Esbjerg, Greve, Næstved og Fredericia. De slutter af i Aalborg 12. november, inden de vender hjem til det britiske, hvor de har 13 koncerter, inden julefreden sænker sig over bandet.

Endelig kommer det canadiske band Ten Strings and a Goat Skin 10. november til Haslev, og de fortsætter til Halkær Kro, Klarup, Randers, Ballerup, Roskilde og slutter på Fanø 18. november. Efter denne rundtur håber jeg ikke, at læserne er helt rundtossede, men se nærmere om spillesteder og tidspunkter på kalenderen.

Desuden er der også mange koncerter med de mange dygtige, danske musikere og bands.