Privatfoto

Jensen & Bugge er  på turné i USA, og de er gode ambassadører for den danske kultur og folkemusik.

Duoen lagde ud ved den skandinaviske festival Nisswa Stämmen, hvor også Helene Blum & Harald Haugaard repræsenterede Danmark. Desuden deltog de finske Polkachicks samt duoer fra Norge og Sverige.

Mette Kathrine Jensen fortæller: ”Det er 3. gang, vi spiller der, så vi kendte en masse folk allerede og er selvfølgelig kommet til at kende endnu flere. Vi spillede nogle koncerter, lavede en danseworkshop og var det sidste band på festivalen, hvor vi lukkede og slukkede med at holde et mini- Sønderhobal.”

Derfra fortsatte den danske duo til Barron i Wisconsin, hvor de spillede i byens kulturhus store teatersal – og tog så tilbage til Northfield i Minnesota.

Her opfordrede Kristian Bugge publikum til at synge med på Fanø-melodien “Ostindiens velkomst”, og til duoens store forbløffelse og glæde sang publikum med af karsken bælg. Det viste sig, at byens folkemusikgruppe havde lært melodien fra Mette Kathrines cd ”Øjeblikke” – og den begynder alle sine koncerter med netop denne melodi.

”Andre kendte toner, som vi på samme måde har hørt mange gange, både på denne tur men også på vores forrige turné, er Morten Alfred Høirups “Ingelas vals”.  Den er blevet et hit blandt folkemusikere i de skandinaviske kredse både her i Midtvesten og i Seattle-området.”

Jensen & Bugge fortsætter til Iowa og South Dakota, og de skal mødes med Dwight Lamb og spille med ham de næste dage.Mette Kathrine Jensen ser frem til gensynet: ”Vi glæder os meget til at spille med ham igen, og vi er spændte på, hvad han nu er kommet i tanker om af gamle melodier. Siden vores sidste cd er han i hvert fald kommet i tanker om 20 ”nye” gamle hits. I september kommer han igen til Danmar for at turnere med os fra 5. til 15. september, og så vil vi optage endnu en liveplade. Blandt andet skal vi spille ved Højbystævnet, på Hagges i Tønder, i Musikforeningen Drauget, Thy Folkemusik og Godtfolk på Fanø.”

Duoen vender hjem i næste uge, og Mette Kathrine er allerede onsdag 19. juni i Århus sammen med Zenobia, og de efterfølgende dage går det løs sammen med Kristian Bugge ved Evald Thomsens 100 års koncerter på Dexter i Odense 20. og 21. juni i Køge.

http://www.jensen-bugge.dk