Noget så usædvanligt som en vinyl-singleplade dumpede en dag ned i min postkasse. Efter overraskelsen havde lagt sig, var det med at få installeret den pladespiller, som jeg i sin tid havde købt for at spille de gamle LP-plader over på computeren, men bare ikke havde fået gjort endnu.

Så det var med stor spænding, at den lille skive blev lagt på grammofonen, hvis læserne stadig kan huske, hvordan sådan en ser ud og virker.

Det er multiinstrumentalisten Mikkel Bøggild, der har udgivet singlepladen, og der udkommer snart en EP med fem numre, og så kommer der vel også en ”rigtig” LP-plade!?

Og det er absolut værd at vente på, at det sker. For det er et par dejlige sange og melodier, som Mikkel Bøggild har lavet. Han står bag projektet ”Barrow” – et såkaldt ”Denmaricana-band”, hvor alt bliver optaget og redigeret på bånd, inden det bliver overført til direkte til vinylskæreren.

A-siden, for det hedder den ene side af en singleplade jo, gemmer på ”When the Day is Done”. En meget iørefaldende melodi med lidt melankolsk tekst, som den århusianske singer-songwriter har skabt med lækre guitarklange. Selv om det i teksten lyder ”skyggerne stjæler lyset”, så er det absolut en plade, der kommer højt på den musikalsk solbeskinnede himmel.

Når man vender pladen, kan man konstatere, at ”The King Returns” på B-siden. Og den lader ikke A-siden noget tilbage. Igen en dejlig melodi med velskrevet tekst, og her supplerer Mikkel Bøggild sin guitar med mundharmonikaen. De syv et halvt minut, det tager at lytte til de to melodier, giver stor lyst til mere.

Projektet kan følges via YouTube, hvor Mikkel Bøggild fortæller om hele processen, men også giver flere numre.

Omniphile Records

Kan downloades på barrow.bandcamp.com

http://www.mikkel-b.dk/