Folkemusikstudierne på de nordiske konservatorier kan med den umiddelbart umage kombination af begreberne folkemusik og konservatorium afføde mangen en relevant diskussion. Uanset har studierne, herunder Nordic Master, skabt en lang tække interessante nye navne og konstellationer. Specielt Nordic Master-graden er i den sammenhæng interessant i kraft af studerende fra forskellige europæiske lande. Som eksempel kan nævnes belgisk/dansk/svenske Marvara med kapelmester Marieke Van Ransbeeck.

Den dansk/estisk/belgiske trio Alterne kom sidste år til verden, udsprunget af fælles studier på Sibelius Akademiet i Helsinki. Besætningen er den danske vokalist Ida Marie Jessen, den estiske harmonikaspiller Maimu Jõgeda og den belgiske violinist m.m. Oscar Beerten. Vi har i øvrigt tidligere anmeldt Maimu Jõgedas seneste soloalbum fra 2020 her i magasinet.

Alterne har nu færdiggjort deres debutalbum til udgivelse den 19. april og med en udgivelsesplan på tre singler frem til da. Den første er nu tilgængelig, og de følgende kan høres fra henholdsvis den 23. februar og den 22. marts.

Alterne søger en kombination af tradition og fornyelse, original og traditionel musik og forskellige nordiske traditioner. Trods et således velkendt koncept er musikken ikke uden et personligt udtryk, men lad os vente med en nærmere beskrivelse og vurdering til hele albummet er på gaden. Lyt indledningsvis til ”Alle terner” via linket herunder.

Alle terner – Single by Alterne | Spotify