mikael k.Det er altid svært at lave en efterfølger for et meget populært album. Mikael K og Klondyke udsendte for et par år siden Udkantsland, og det fik mange velfortjente roser med på vejen, og Mikael K. blev kåret som Årets Autor.

På Havnescenen i Skagen serverede den dygtige og lune sangskriver et mix af numre fra det forrige og det nye album til stor glæde for et næsten fyldt telt, trods tidspunktet søndag middag.

Vi blev med vanligt glimt i øjet præsenteret for de mange skæve eksistenser og personer, som har krydset Mikael K’s vej.

mikael kDer er mange iørefaldende melodier med på det nye album, som også blev præsenteret for Skagen Festivals publikum. Et nostalgisk tilbageblik med fortællingen om den tidligere cirkusdirektør Einar eller den tempofyldte Elektrisk stød om den professionelle bokser ”Keller The Killer”. Og den charmerende sang om Jakob Ølmand, der egentlig var universitetsuddannet, men valgte det enkle liv. Og så var det jo den helt rette plads, at give nummeret Fuglekongen af Skagen!

Men Mikael K gav også numre som Sputnik, Anna fra Fristrup, Pigen i marken og Hus på landet fra det tidligere album, og både nye og gamle faldt i publikums smag. Med på scenen i Skagen var som vanligt Anton Johannes Hejl på bas, Ole Albrechtsen på pedalsteel, Liv Vester Larsen spillede violin foruden lidt kor sammen med Marianne Lewandowski, der også sørgede for slagtøjet.

Endnu engang har Mikael K ramt sømmet på hovedet med sine sigende og rammende portrætter af de mennesker, der skildres så levende på det nye album. En flot opfølger til det forrige.

http://skagenfestival.dk/

klondyke