Værtsparret Café Ellegaard. Pressefoto

Værtsparret Café Ellegaard. Pressefoto

Onsdag den 4. juni slår Mette og Børge Solkær endnu engang Ellegårdens døre op for sommerens koncerter, der finder sted hver onsdag frem til 27. august. Det har parret stået for siden 1991.

Første band er skotske Boys Of The Lough, der spiller flere koncerter i Danmark. Efter Sommersted bliver det Folkclub Fyn torsdag, og fredag rammer de Copenhagen Folk Club (i Metronomen). Så skal de haste til Halkær Kro og spille på festivalen lørdag og søndag.

Til flere af koncerterne er der allerede venteliste, for Ellegården er populær og har altid en lang række af de bedste navne på plakaten. Her følger årets navne i dato-rækkefølge: Dissing og Las,  Benny Holst Trio og herefter viseaften med værterne selv plus Søren Iversen.

I juli spiller irske Tupelo, Thundering Down med fire x McLaughlin-brødre, Fanøaften med bl.a. Peter Uhrbrand og Nils Thorlund, Jane & Shane samt højskoleaften under ledelse af Rod Sinclair.

August byder på irsk/dansk aften med Denis McLaughlin med de gæve værter Mette og Børge, og onsdagen efter er det duoen Calum Stewart & Heikki Borgault. Dernæst følger Basco og til slut – som sædvanlig – Niels Hausgaard (27. august og allerede udsolgt) på vejen til Tønder Festival, der starter torsdag den 28. august. Man kan ikke sige meget andet end, at Ellegården sørger for stor musikvariation, og at den gamle hærvejsgård fra 1740 fortjent fik DMA-prisen som årets spillested 2012. Der er mulighed for overnatning og for middag kl. 18 før koncerterne – mod forudbestilling.  På www.cafeellegaard.dk kan du se alle detaljer.