Dion Dublin har en lang og flot karriere bag sig som professionel fodboldspiller for blandt andre Manchester United, Aston Villa og det engelske landshold. Det lykkedes blandt andet angriberen at blive topscorer i den engelske Premier League.

Men en karriere som professionel fodboldspiller varer sjældent et helt arbejdsliv, så siden Dion Dublin blev pensioneret i 2008, har han kastet sig over musikken i professionelt øjemed. I januar 2010 lancerede han et nyt percussion-instrument, ”the Dube.”

The Dube er en kube, der kan fås i fire forskellige størrelser med hver sin lyd. Den har i høj grad været brugt i undervisning i både rytme, timing og samarbejde. Nu får the Dube også ros fra professionelle musikere fra flere forskellige fronter.

”Denne oplagte og simple kubelignende beat-box er en genial idé. Med fire forskellige sider, man kan spille på og forskellige toner kan the Dube bruges til alle mulige forskellige slags musik…En fantastisk tilføjelse til percussionister,” siger trommeslager og percussionist, Karl Brazil, som blandt andet har spillet sammen med popsangeren Robbie Williams og rockbandet Feeder.

The Dube har blandt flere andre også fået ros af andre nye brugere som rockbandet Muse og DJ’en Tim Westwood.

www.thedube.com

Thomas Nicholson