Når den nordjyske troubadour Niels Hausgaard begynder på sin vinter/forårsturne 12. januar i Fjerritslev, får han følgeskab af saxofonisten og sangerinden Anne Dueholm fra Jelling, der også spiller i bandet Morild og duoen Fuglene Sang Forkert.

Med blot to dages varsel blev Anne Dueholm engageret til at spille med Niels Hausgaard på årets Tønder Festival. Der var derfor ikke megen tid til at øve sammen, men det blev alligevel til fem numre, hvor saxofonisten kunne supplerer Hausgaard. Nordjyden har åbenbart fået smag for mere, for nu har han engageret Anne Dueholm til hans tre måneder lange koncertturne, hvor der allerede er udsolgt til 35 af de i alt 41 koncerter.

Anne Dueholm fortæller her lidt om hvordan aftalen faldt på plads: ”Da Niels Hausgaard forberedte sig til Tønder Festivalen tog han ophold på Engelsholm Højskole. Og her delte han sine tanker, om at spille med en saxofonist, med den nye forstander Poul-Henrik Jensen. Og da jeg kender Poul-Henrik fra DJBFA, danske snagskrivere og komponister, så foreslog han mig. Så det blev til et par intense og sjove prøvedage, inden jeg spillede med Niels Hausgaard i Tønder.”

På sin hjemmeside fortæller Niels Hausgaard, at det er en gammel drøm, at få netop en sax med til hans koncerter, og han må have været tilfreds med samspillet i Tønder, for nu har han bedt Anne Dueholm om at komme med landet rundt.

”Det bliver en stor oplevelse. Han har et godt materiale og en helt fantastisk timing, og da jeg fik muligheden for at komme med på den tætpakkede turne, så sagde jeg ja tak. Det bliver dejligt at komme ud at spille for så mange mennesker. Jeg skal hovedsageligt spille sax, og måske synge med på et par numre,” fortæller en entusiastisk og forventningsfuld Anne Dueholm, der i sagens natur bliver nødt til at skrue lidt ned med Morild, hvor der dog bliver tid til en række gymnasiekoncerter, og med sin duo med egne sange, hvor hun spiller sammen med norske Thomas Dons Finsrud i Fuglene Sang Forkert, der især spiller mange kirkekoncerter.

Koncertrækken med Niels Hausgaard slutter 3. april i Odense.

Niels Hausgaards omfattende turneplan, som Anne Dueholm deltager i kan ses på:

 

www.nielshausgaard.dk