Musikeren Mathæus Bech (øverste foto) var lynhurtig på aftrækkeren, da han allerede fra 12. marts åbnede sit virtuelle spillested i sin lejlighed på Christianshavn. Koncerterne blev livestreamet på Facebook og coronakoncerter.dk, og 19 aftener ud af 21 gav et nyt navn koncert, som vi hver især kunne følge hjemmefra. Livemusik skal der nemlig til også i denne krisetid, og mange af os har sikkert fundet ud af, at musikere fra hele verden spiller hjemme og streamer deres musik ud til os. Tak.

Vesselil

Vesselil, Lucky Lo, Lydmor, Julian Svejgaard, Hal & Nikolaj og Dreamers’ Circus var blandt dem, man kunne høre, i de tre uger, og alle koncerterne kan også høres på youtube. Og NU er Mathæus Bech altså klar igen med en hel Coronafestival, og den starter i morgen torsdag d. 16. og fortsætter til og med søndag med tre koncerter pr. dag kl. 17, 19 og 21. Der mangler (her i min skrivende stund) stadig to navne til to af koncerterne torsdag, men det gør der sikkert ikke, når du læser dette.

Torsdag er Marc Facchini på den interimistiske scene (sofaen eller en stol), fredag bliver det bl.a. Guldimund og Peter Sommer, lørdag Kira Martini og Helene Blum & Harald Haugaard, mens Jonas Due & Oilly Wallace, Live Strings & Ardeal og Pellegrini/Jacob Binzer slutter af søndag. Men husk at tjekke programmet, der er tre koncerter pr. dag. Det er naturligvis mere end velkomment at støtte koncerterne med et beløb via f.eks. MobilePay.

Jeg har selv overværet et par stykker af de foregående koncerter, og man bliver faktisk revet meget med af den stemning, musikerne skaber. Og af de mange varme tilkendegivelser, som lyttere over hele andet landet (og i udlandet) sender i form af thumbs up, hjerter og kærlige kommentarer.

Blum & Haugaard