Der blev en fandens ballade i Rabalderstræde uden at det dog blev det rene Ragnarock, da Nordic Folk Alliance 2023 blev skudt i gang på en helt almindelig tirsdag aften. Først bød forperson i organisationen Tempi, Laia Canals, velkommen til de fremmødte delegerede musikere og branchefolk fra store dele af verden, og hun takkede behørigt partnere og sponsorer. Dernæst blev det Roskildes borgmesters tur, og han kunne, ikke overraskende, fortælle om musikbyens traditioner og muligheder.

Mirja Klippel

Åbningskoncerten i rockmuseet Ragnarocks foyer startede stille med finske Mirja Klippel akkompagneret af sin faste partner Alex Jønsson og smukt befæstet af den danske strygertrio Vesselil. (øverste foto) Klippel iført sin karakteristiske klovnefigur med ansigtsmaling og bowlerhat åbnede for sit personlige univers med egne skrøbelige og inderlige sange.

Ansigtsmaling og pyroteknik var vist det eneste, der manglede i Gangars koncert, ellers blev de gængse heavy rock-attituder luftet. Der blev head-banget, vist djævlehorn og tumlet rundt på scenen. Norske Gangar har jo kombineret fængende nordiske folkemelodier med en energisk og hårdtslående heavy-folk-musik. De spillede numre fra deres nye EP (se vores anmeldelse http://rootszone.dk/ep-gangar-tre-danser/) samt udpluk fra et kommende album.

Arbejde og fest går sammen til dette internationale folkemusikmøde. Efter den meget bredspektrede koncert transporterede en shuttlebus deltagere til kulturhuset INSP!, Her bød Nikolaj Busk og Ale Carr fra Dreamers’ Circus på afterparty, og alle med og uden instrument var velkommen. Nordic Folk Alliance fortsætter denne onsdag og i morgen torsdag med koncerter og mere på Gimle.

https://www.mirjaklippel.com/

https://www.facebook.com/gangarband/

Gangar