foto20156Anni Lehmann og Carsten Panduro fik mange farvelhilsner, takketaler og pæne ord med på vejen fra musikerne på scenerne under årets Tønder Festival.

Den nok allermest personlige fik de dog her et par dage efter, at den 40. Tønder Festival var slut.  Og den indeholdt et link med en musikalsk hyldest fra det lokale band Heartlands, som havde fået følge af et par håndfulde af festivalens musikere.

tvAlan Doyle, Alan Prosser, Richard Wood, Gordon Belsher, The Outside Tracks fem medlemmer, John Doyle og Joel Savoy. Mange flere havde givet tilsagn om at deltage, men havde nok ikke taget højde for tidspunktet (lørdag formiddag kl. 10.00), som fra en musikers synspunkt er meget tidligt. Dette blev der dog kompenseret for, da der i et særskilt, privat link blev tilføjet videohilsner fra mange af festivalens optrædende.

thTønder Festivalen har haft stor betydning for Heartlands seks medlemmer, og Dina Lou forklarer: ”I forbindelse med den polemik, der har været i pressen og i lokalbefolkningen, om festivalens lederskab og fremtid, blev vi meget triste over at høre, at den oprindelige musiske ledelse ville gå af. Vi kan enten græde eller fejre, det som har været, og så håbe på det bedste. Det var de tanker, der lå bag.”

Da Jesper Gloor netop havde skrevet en sang, inspireret af og til Tønder Festivalen, gav det mening at bruge den som samlingspunkt, efter han første gang havde spillet den for de øvrige i bandet. Dina Lou: ”Jeg sagde, at det lød som noget til festivalen, og at vi skulle spille den for Anni og Carsten.” Faktisk er bandets navn ”Heartlands” opkaldt efter sangen. Altså er bandet indirekte opkaldt efter Tønder Festival. Få dage senere kom nyheden om, at Anni og Carsten ville gå af efter dette års festival. Derfor gik Dina Lou i gang med at kontakte bands og solister, der skulle spille på festivalen, og fik hurtigt mange tilsagn.

foto20159Der var et stort praktisk arbejde at få projektet på skinner. Heartlands fik lov at bruge Telt 2 lørdag formiddag, og der skulle laves aftale med musikere, lyd og videoproducenter, så alt vat parat. En måneds hårdt arbejde er veloverstået, og Dina Lou tilkendegiver, at det er gået op for hende, hvor stort et arbejde Tønder Festival lægger for dagen hvert år.

Rent praktisk ankom musikerne omkring kl. 10. og efter at Heartlands havde gennemspillet nummeret, faldt musikerne hurtigt ind, så efter få prøver var den i “kassen”.

Anni og Carsten har nu fået deres velfortjente hyldest fra de deltagende musikere, og på videoen er der tilføjet en lang række hilsner, som ikke kommer ud til offentligheden, da de er meget personlige. Men de er der. Og rootszone.dk tilslutter sig samtidig de kærlige hilsner.

foto20156