For 15. gang er der i dagene fra 3. til 6. august ”Musik over Præstø Fjord” på Anne Grete Kamilles og Søren Korshøjs marker i Gøngeland, alt sammen i den nordiske folkemusiks tegn. Jeg troede næsten ikke mine egne øjne! Programmet var allerede kommet, da jeg kiggede efter forleden dag, selv om hjemmesidens tællemaskine angav, at der stadig var 111 dage, en time og 23 minutter, til herlighederne starter. Men gå selv ind og kig efter på https://www.mopf.dk/ – og køb gerne din billet allerede nu, så det hele kan løbe rundt. Der var desværre et lille underskud sidste år, så se efter, om du på bunden af mobilen kan finde de kun 800 kr., som en partoutbillet koster. Du kan selvfølgelig også købe enkeltbilletter, der koster 400 kr. for fredag eller lørdag og 160 kr. for torsdag aften. Menuen er i år rent vegetarisk, øllerne er overvejende økologiske og stemningen: Varm og vibrerende, helt sikkert.

Sylfide

Det bedste ved MoPF, synes jeg, er de talrige muligheder for samspil. Du kan deltage i workshops og blive klogere på dig selv og dit instrument, eller du kan slå dig ned blandt de mange gæstfrie mennesker og lytte trutte, danse eller klimpre lidt med.

Hovedvægten er, traditionen tro, lagt på det nordiske. Familien Carr kommer selvfølgelig fra Skåne, den svenske Trio Wolsky åbner dansen torsdag aften og VÍÍK, den norsk-danske sekstet. tager over (øverste foto). Der er dog også plads til mellemøstlige indslag. Murky Munroe (Iran) synger med en dyb, blød bas for os i Bålhuset lørdag eftermiddag. Han er både til det aarhusianske, det californiske og det iranske.

Krauka

Af andre navne kan nævnes Bente Kure og Leif Ernstsen (DK), Blæsten (DK, NO), Dáíhm (Sco), AySay, Stringflip, Sylfide, Krauka, norske Østerlide – og et vaskeægte Fredsprojekt. Desuden Morten Alfred og Vingården og Jæ Sweevers, der spiller op til Fanø Bal, Heebøll og Den Matriarkalske Masterplan (DK) og mange andre.

Og så er der selvfølgelig velkomstsangen og uddeling af Buskspils- og Spillemandsprisen, Fod og Rod, sangcirkler med MC Hansen, og så er der også gode overnatningsmuligheder.