Den hyggelige Løve’s Bog- og Vincafé i Nørregade i Aarhus var rammen om Karoline Hausteds cd- release forleden.

Karoline Hausted

Med bøger fra gulv til loft, biografier, kunsthistorie, skønlitteratur osv. og med muligheden for nyde en kop cappuccino, en høkerbajer eller et glas vin, evt. med et stykke hjemmelavet brownie til, ja, så var scenen sat: Musik fra Karoline Hausted og hendes amerikanske mand Mark Davis, der i dagens anledning var support for sin kone.

Mark Davis læste kort fra sin nye bog ”God in Chains” og gav et par smagsprøver på sin meget personlige, lyriske og poetiske sangskrivning, inden han sluttede med en smuk duet med Karoline Hausted. Det var en appetitvækker, der giver lyst til at høre mere til den amerikanske kunstner.

Igen var det den stille nydelse af poesi, skønhed og følelsesfulde toner, der lød, da Karoline Hausted overtog scenen. Hun satte sig ved klaveret, som hun lærte at spille på som barn, og man blev nærmest tryllebundet af hendes spil.

Karoline Hausted og Mark Davis Fotos: Per Dyrholm

Hun fortalte på et tidspunkt til Gaffa: ”Mit instrument er  klaveret, og det er jo ikke et typisk folk-instrument. Men disse sange opstod på klaver, og jeg har nogle aner fra folk-musik bygget ind. Men det er ikke noget, jeg spekulerer over.”

Hun synger med en smuk og fin, lidt skrøbelig stemme, ja næsten for beskeden, sine lette melankolske sange i mange forskellige genrer med folk, world, pop og klassisk i en meget personlige form. Foruden numre fra det nye album ”Echoes” kom der flere perler fra et par af hendes tidligere cd’er, som hun uden brug af store bogstaver serverede med skønhed og elegance.

Det skal også nævnes, at i guitaristen Søren Bigum og Kent Olsen på trommer havde hun et par dygtige musikere med i sit band.

http://www.blushmusicrecords.com/

http://luk656.wix.com/mark-davis-inklings#