Når man kigger på turnéplanerne for danske musikere i 2012, dukker Tyskland op på mange tour-kalendere. Phønix er et af de danske bands, som tager turen til vore naboer mod syd, efter de har været en tur på Færøerne og et smut i Frankrig.

Allerede i denne måned står Euzen på scenen i Tyskland, og de skal også spille en håndfuld koncerter der i februar.

Færd tager nordpå og spiller i Island og på Færøerne, mens Jensen & Bugge tager en tur over Atlanten til USA endda i to omgange. Der bliver også plads en tur til Norge.

MC Hansen skal også ”som vanligt” en tur til Staterne, mens Baltic Crossing nøjes med at tage et smut til Sverige, mens Impuls Trio skal til festival i Schweiz.

Tyskland og Østrig får fornøjelsen af et besøg af Svøbsk, og tyskerne får også lejlighed til at lytte til Klezmofobia og Zenobia i løbet af året.

Harald Haugaard og Helene Blum skal ligeledes til Tyskland, men også Schweiz, Østrig og England står på deres gig-liste. Endelig tager Tradish en tur til Norge.

Men hvem får vi så besøg af i løbet af det nye år?

Foreløbig er Arlo Guthrie i Danmark lige nu, faktisk, hvor han spillede på Hagges i Tønder fredag og i Ribe i aften og derefter igen d. 19. januar, nemlig i Christianskirken på Christianshavn i København. I mellemtiden og bagefter spiller han i Sverige og Norge. Desuden kommer han igen til Tønder Festival til august, hvor 100-året for Woody Guthries fødsel skal fejres.

Svenske Baskery dukker op i løbet af foråret og sommeren. Men allerede i marts spiller Coast ved otte koncerter, og det samme gør skotske Runrig i maj-juni, når de vender tilbage efter bandets sabbatår.

Robin Williamson, tidligere medlem af The Incredible String Band, kommer til Aalborg til efteråret. Men forinden kommer Jenna Reid og senere Goitse til Danmark.

Ved Strib Vinterfestival 16.-19. februar kommer Frankie Gavin & hans udgave af DeDannan, skotske Eddi Reader med band, Allan Taylor og mange andre.

 

Send os gerne information om turnéplaner og gigs.

rootszone@hotmail.dk