I denne eksamenstid kunne det være fristende at formulere en bedømmelse således: ”Denne gruppefremlæggelse er resultatet af længerevarende studier i den instrumentale danske folkemusik. Ensemblet viser en grundig forståelse af musikkens oprindelse, traditioner og virkemidler, og det formår samtidig at formulere den i et nutidigt tonesprog. De har formået at sammensætte et repertoire, som viser hvilket stort pensum de har været igennem, og de individuelle præstationer er meget kompetente. De består derfor med udmærkelse.”

Mads Hansens Kapel har tidligere udsendt nogle numre, men dette er deres første album. Oven i købet én af de første nye udgivelser med folkemusik, som også er udkommet på vinyl-LP. De unge musikere er: Jonas Lærke Clausen/violin, Martin Strange Lorenzen/klarinet, Sebastian Boesgaard Bloch Larsen/akustisk guitar, Emil Ringtved Nielsen/elbas og Julian Michael Svejgaard Jørgensen/klaver, og det er tydeligt at de kan deres kram og samtidig har en stor musikglæde.

Det er primært dansemusik, så der bliver ikke sparet på energien. Men det hele er gennemarrangeret – ikke kun i sammensætninger af melodistykker (medleys) men også i dynamik. F.eks. bliver Lumbyes Columbine Polka Mazurka udsat for et noget anderledes arrangement uden dog at miste det smukke tema.

Kapellet krydrer deres egne kompositioner med en lang række traditionelle, primært danske, melodier, og præsenteret her på albummet er det dansemusik, som også fungerer som lytte/koncertmusik. Det er forfriskende, at den akustiske guitar og sågar bassen får plads til at spille melodistykker – og ikke bare akkompagnerer.

Mads Hansens Kapel ejer en stor musikglæde, og den skinner igennem. Deres musikalske legesyge er forfriskende, og hvis det står til mig, så skal de ikke spørge først, men bare fortsætte med at more sig.