Jeg fornemmer, at J. Tex har en forholdsvis let adgang til de ressourcer, hvor den gode musik kommer fra. Nogle kalder det et naturtalent, andre en mavefornemmelse, når musikere næsten instinktivt kan skabe deres egen musik, som samtidig har en bred appel. Dette har J. Tex nemlig gjort i en årrække, og det har gjort ham til en af vores væsentligste americana-musikere.

Samtidig har han også en evne til at skrælle alt det overflødige væk og nå frem til substansen i en sang. Dette kan høres, både når han optræder solo, og når han benytter sit lille band. Derfor er en J.Tex-koncert og en J.Tex-indspilning tæt på samme oplevelse, og derfor er det en naturlig ting, at dette album er indspillet live i studiet – altså uden en masse effekter og teknik. På den måde får vi den gode lyd samtidig med nærværet og dynamikken i den håndspillede musik.

Sammen med bandet præsenterer han en samling usminkede sange. Der er enkelte nyindspilninger af nogle af hans ældre sange, som her bliver opdateret. This Old Banjo f.eks., som først udkom på hans tidligere album Old Ways vs. New Days.

Det hele er båret af hans autentiske vokal, hans glimrende guitarspil og godt hjulpet på vej af Frank Borgaard, bas/vokal, Thyge Van Dassen, violin/vokal samt Julian Guedj på trommer og Benny Pedersens pedal steel. Endelig har Tommy Tift stået for indspilning m.m.

Når man som J.Tex er født i USA og opvokset herhjemme, er det vel naturligt, at hans egen musik afspejler dette, og at man kan høre en hyldest til de amerikanske musiktraditioner. Hans rejser i Sydstaterne især har præget hans musik. Teksterne er ikke kun tilbageskuende, men også fortællinger om livet som moderne bymenneske. Som en ægte ‘rambler’ søger han et hjemsted i fortiden, men må videre på sin rejse.

”I’m on my way, back home again. Every house is a home I’m pleased to say, but when the morning comes I’m on my way” – hedder det i titelsangen. Det er vel musikerens skæbne at skulle være på farten til næste destination, men J. Tex formår stadig også at tage indtryk af personer, forelskelser og stemninger med sig og reflektere og forme dem til meningsfyldte sange.