Mere end 40 meget varierede og spændende navne bliver fordelt på nye og gamle scener i Tønder.

På rootszone.dk har vi løbende fortalt om årets navne i Tønder og om de mange ændringer, der er sket omkring festivalen, som fra og med i år får en helt nyindrettet festivalplads, der kræver armbånd.

Disse er til salg fra lørdag den 23. juni kl. 9.00 på internet, telefon og ved personligt fremmøde i Tønder. Personligt tror jeg, at der bliver run på dem. Som tidligere er der også billetter til salg, dog kun til i alt tre spillesteder i byen: Visemøllen, Kulturhuset og Kunstmuseet. Armbånd til alle dage koster 990 kroner, og hold nu op, man får meget for pengene.

På festivalens egen side tf.dk kan man orientere sig og læse om alle årets navne, som er en flot mikset blanding af dansk, irsk, canadisk, amerikansk, engelsk og skotsk både folk, nu-folk, trad med mange twists, blues, country, singersongwriting, rock, soul og indie.

Så totalt forskellige navne som The Low Anthem, Adam Cohen, Sorten Muld, Lukas Graham, Runrig, The Guthrie

Adam Cohen Pressefoto

Family, Plainsong, Cody og en enkelt fra NL/DK, nemlig mr. European blues blues himself, Hans Theessink, kommer til Tønder og adskillige canadiske bands. Bl.a. er New Country Rehab kommet til, og de får deres danske debut her med skæv alternativ country.

Fra USA kommer kendte navne som Dirk Powell & Cedric Watson og David Francey igen ligesom de irske veteraner The Saw Doctors.

Irsk succesband

Men det hotteste fra Irland lige nu er The Coronas, der i december spillede hele seks udsolgte koncerter i træk i Dublins The Point og i 2010 vandt Meteor-prisen for ”årets act” foran f.eks. U2 og Snow Patrol. Fra Irland skal vi også opleve The Bonny Men, de to unge brødre Hudson Taylor og I Draw Slow.

The Low Anthem Pressefoto

Til de danske navne er føjet Mikael K. og Klondyke, Folk Spot DK og Blueskaravanen, begge med et væld af gode navne, søstrene Pil og Liv og sammen med Hausgaard og Olsen på Den Første Aften, som arrangementet i Tønder Kulturhus hedder, kommer Mette Kirkegaard og Huxi Bach. Artists in residence, som det så fint hedder i udlandet, i Tønder kaldes de bare det hyggeluige festivalonkler, er som sædvanlig Ron Kavana, Tim O’Brien og Brian McNeill.

Læs meget mere på www.tf.dk