Man må jo nok se i øjnene, at julen er over os, og hvad er mere stemningsfuldt end at tage til en julekoncert med Zenobia? Trioen har givet mange koncerter over hele landet i årets løb, men deres julekoncert indeholder stort set et helt andet repertoire end de øvrige.

Det blev en dejlig, følelsesladet aften med både traditionelle vintersange som ”Spurven sidder stum bag kvist”, ”Det er hvidt herude” og ”Der er ingenting i verden så stille som sne”, og også sange om advent og om nytåret. Det gennemgående tema var selvfølgelig julen og vinteren, så Zenobias egne vintersange kom også til deres ret.

Eksempelvis titelmelodien fra albummet ”I vintermørkets hal”, som er skrevet af Martin Rauff. Han står også bag teksten til ”Kærlighedsbud; kærlighedstrang”, som Mette Kathrine Jensen Stærk fra bandet har lavet melodien til. Der var også plads til et par instrumentale sæt med mere folkemusikagtige toner. Indimellem blev publikum også inddraget med omdelte sange, og hyggen bredte sig, mens de til lejligheden omdelte pebernødder efterhånden forsvandt fra skålene.

Louise Støjberg fik også luftet sin trækbasun, da bandet spillede en Aarhus Polka! Hendes søster Charlotte Støjberg havde til gengæld gjort sin indflydelse gældende med tangotoner i nummeret ”En rose og en tjørn” med en dejlig tekst skrevet af Benny Holst. Publikum kunne gå fra mødet med Zenobia og deres fine sange og melodier med en begyndende julestemning.