Godt 35 mennesker trodsede den grå og lidt kedelige novembersøndag for at komme til koncert med trioen Zenobia i Søvind Kirke. Men ingen af de fremmødte fortrød, at de havde valgt koncerten fremfor sofaen og kaffebordet. Det var en koncert med en af de absolut bedste danske grupper, som udelukkende synger danske sange, salmer og viser i enten traditionelle arrangementer eller i deres egne nykomponerede udgaver.

Zenobia består af harmonikavirtuosen Mette Kathrine Jensen, sangerinden Louise Støjberg og hendes storesøster Charlotte Støjberg på klaver, og de tre har et meget afvekslende repertoire.

Bandet præsenterede eksempelvis smukke udgaver af Jeppe Aakjærs ‘Jens Vejmand’, den melankolske ‘Sig nærmer tiden, da jeg må væk’ med tekst af Steen Steensen Blicher og den triste ‘Mørk er november’. Men fælles for dem alle er, at når de bliver sunget med Louise Støjbergs smukke stemme, får de lidt dystre og dybsindige tekster nyt liv. Det er en sublim oplevelse og nydelse at lytte til den charmerende trio, som også præsenterede flere Carl Nielsen-værker i Zenobias egne musikalsk udfordrende udgaver, også med stor lyst til at involvere publikum.

Siden bandet for godt fire år siden begyndte at spille sammen, er det blevet til to cd’er: ”Midnat” fra 2008 og ”I vintermørkets hal” fra sidste efterår. Zenobia er så småt gået i gang med forberedelserne til næste træk, der enten kan blive Carl Nielsen-værker eller musik i grænselandet, der henviser til både det geografiske grænseland og til musikkens grænseland.

http://www.zenobia.nu/DK.php