Man skulle være meget koldhjertet og ufølsom, hvis man ikke kom i julestemning under koncerten med trioen Zenobia.

Louise Støjberg

Mette Kathrine Jensen Stærk

Bandet forstår at fange publikum uden de store armbevægelser, men Louise Støjbergs smukke vokal og søster Charlotte Støjberg, som ikke sætter en finger forkert på klavertangenterne, når hun elegant lader de fineste toner klinge, gør stærkt indtryk. Og så er Mette Kathrine Jensen Stærk jo en ener på harmonikaen, uanset om det er de lidt højtidelige julesalmer eller fejende folkemusiktoner, hun deler gavmildt ud af.

Vi fik prøver på begge dele. ”Spurven sidder stumt bag kvist” fik vi i en dejlig udgave. Zenobias egen ”I vintermørkets hal”, ”Der er noget i luften”, ”Nu tændes tusind julelys” var med fællessang med publikum. Der var traditionelle skønne julesange som ”Julen har bragt velsignet bud”, ”Glade jul”, ”Dejlig er jorden” og ekstranummeret ”En rose så jeg skyde”. Alt meget smukt. Ind i mellem var sættet krydret med flere instrumentale numre, især ført an af Mette Kathrine med en Julepolonaise, og et sæt med dansevenlige folkemusiknumre.

Charlotte Støjberg

Det gamle hyggelige teater, der i sin tide åbnede i 1817 i Helsingør, inden det i 1957 blev revet ned og genopbygget i årene efter og genindviet i 1961, er såvel Danmarks ældste købstadsteater og den ældste scene, der er bevaret i sin oprindelige form. Med tonerne fra det charmerende og både velspillende/ og velsyngende bands toner hængende i øregangene kunne man gå ud i nattemørket og lade julefreden sænke sig.

Man kan nå at få del i julestemningen onsdag d. 13. i Lee Kirke ved Bjerringbro, dagen efter i Metronomen i København og søndag 17. i det fynske i Husby Kirke. Man kan også glæde sig til april 2024, hvor bandets femte album er på trapperne.

https://zenobia.nu/