For halvandet år siden var Vilma et ret ubeskrevet blad, da hun spillede på Spotfestivalen i Aarhus i en bus fra Musikkens Hus i Aalborg. Her præsenterede foreningen Korma otte singersongwritere fra det nordjyske. Og efterfølgende kunne undertegnede skrive om hende:

Vilma gav en række numre med meget personlige og familiemæssige kærlighedserklæringer, pakket smukt ind med dejlig vokal af Marie Vilsbøll (alias Vilma) og støttet af Morten Frost på guitar. Hendes tekster har koncentreret sig om det nære, og hun fortolker sine lidt melankolske, men meget nærværende tekster på en meget naturlig måde”,

Siden er det gået stærkt for talentfulde Vilma. Hun har været support eller kor for Mads Langer, Carl Emil Petersen, Signe Svendsen og senest Annika Aakjær. Nu står den unge kvinde så klar med sit debutalbum og en række koncerter med sit band.

Hun skal således spille i sin hjemby Struer 30. marts i Folkets Hus og 13. april i Musikhuset i Aarhus. Så følger fire koncerter i resten af april, i henholdsvis Harboøre, Aalborg, Bælum og København.

Ved bandets debutkoncert i Horsens Ny Teater var det ikke kun Vilma, som var på scenen. Der var dækket op til publikum, og den store sal var skjult af et scenetæppe, så det blev forvandlet til et meget hyggeligt spillested, hvor bordene var tæt på musikerne, Så det blev en meget intim koncert med den charmerende og dygtige Vilma med trio.

Numrene kredsede om hendes kommende udgivelse, ”Kærlighedserklæringer”, med en enkelt afstikker til en ny udgave af ”Imagine” på dansk, ikke at forveksle med Lars Lilholts. Ved et enkelt nummer sendte hun bandet fra scenen, mens hun sang en kærlighedserklæring til sin kæreste (som er med i trioen) mens hun spillede ukulele.

Hun krydrede sit sæt med gode historier, som kredsede omkring hendes familie og venner, men gav også plads til bandets instrumentale virke, så der blev et par passager med smægtende toner. Ikke mindst med Johan Stene på cello, der gav en dejlig dybde til Vilmas melodier. Men også guitaristerne Morten Frost og Johannes Hieronymus satte deres tydelige aftryk på koncerten.

Men det var nu især Vilmas stille og nærmest beskedne optræden, der var i centrum med hendes klokkeklare stemme, som med stor følelse og intensitet præsenterede hendes egne tekster. Så en fornøjelse at opleve en musikers positive udvikling. Der vil senere følge en anmeldelse af det nye album.

Herunder en af Vilmas mest personlige sange, der handler om hendes bedstefar, som hun mistede for et par år siden. Videoen er optaget i de omgivelser, han levede under i sit liv som fisker.