Den amerikanske singersongwriter og guitarist Vicki Genfan var opvarmning for skotske Ashton Lane i Ebeltoft Kulturhus’ spillested Ministeriet, hvor hun har optrådt to gange før. Men hun kunne egentlig godt have været hovednavn ved en egen koncert, for hun fyldte scenen ud med sine mange forskellige fantastiske lyd-repertoirer, som hun fik ud af sin guitar. Den kunne hun tune til ikke mindre end 37 forskellige indstillinger. Hun sang også glimrende, og præsenterede en god håndfuld af både egne og andres sange.

Vicki Genfan

Vicki Genfan

Hendes åbningsnummer var således en ny, lækker fortolkning af John Lennon og Paul McCartneys Norwegian Wood. Men ellers skiftede hun mellem melankolske melodier med engagerende tekster og fortællinger om dagligdagen. Hun leverede også et instrumentalt nummer, der vakte stor jubel med Genfans klappen på guitarens dæk og eminente strengeleg.

Det var Ashton Lanes sidste koncert på deres Danmarksturné, og man kan allerede glæde sig til foråret, når trioen vender tilbage. Bandet er et familieband. Det unge ægtepar Esther Duffin og Tim O’Connor mødtes på gaden Ashton Lane i Glasgow, og dannede bandet sammen med Esther Duffins bror James Duffin. Denne er nu afløst af deres far Graeme Duffin, som har spillet – og stadig gør – med det succesfulde, skotske band Wet Wet Wet (Love Is All Around og mange andre numre).

Esther Duffin står i spidsen for trioen på det vokale plan med en flot iørefaldende stemme, men alle tre bandmedlemmer bidrager med sang og i et par tilfælde duetter mellem det unge ægtepar. Genren er country-americana med et par drys pop, gospel, blues og folk.

Esther Duffin

Esther Duffin

Vi fik et sæt med numre fra deres album Count The Stars fra sidste år og en portion fra deres nyeste CD Nashville Heart, hvor de fleste numre er lavet i samarbejde med deres fans. Bandet afholder jævnligt såkaldte ”kitchen-sessions”, hvor man kan høre deres nye numre undervejs i processen inden de udgives, og man kan også ønske eller komme med ideer til numre, som de skal spille.

Således har Esther Duffin forklaret: ”Vi har en loyal og entusiastisk online fanskare, og vi deler vores historie med dem og får deres historier. Resultatet er Nashville Heart, der byder på tekster, som vi ellers sandsynligvis aldrig ville har skrevet Så processen har virkelig krævet samarbejde på en helt ny måde, og vi er taknemlige for, at vores fans har hjulpet os med at skabe noget helt specielt”.

Bandet sluttede koncerten med deres ”hit” fra 2012 One Kiss Later, der i sin tid blev spillet meget på DR, mens det klassiske gospelnummer People Get Ready var det ene ekstranummer. Og så endte det med fællessang i et ekstra-ekstra nummer, ligeledes i gospelgenren.

http://www.ashtonlaneofficial.com/

Home