Tange Sø har kun eksisteret i 91 år, og i de fem seneste år har der ved søbredden været afholdt en folkemusikfestival fortrinsvis med rødder i den irske og skotske musik.

Der blev på skift leveret musik i det store telt og på udendørs scenen, så der var mulighed for at lytte til musik i 12 timer i træk, enten med “gamle” kendinge eller nye bands.

I teltet var det især Hawkeye & Hoe, der igen i år gav den gas, og med deres underholdende program med dansk islæt fik folk op på stolene, ja sågar op på bordene.

Efter Mugshots havde åbnet musikken på den store scene var det ”veteranerne” fra De Gyldne Løver, der fik gang i deres fortrinsvis voksne publikum, inden Tumult med deres egen moderne lyd viste, at de er et af de bedste danske bands i netop denne genre.

De tre sidste grupper på scenen var hentet i henholdsvis Australien, England og Skotland.

Det seks mand store band fra Melbourne gav den på alle tangenter i deres blanding af jazz, folk, Balkan og swing på scenen, ja såmænd også ude blandt publikum, hvor den energisk harmonika-spillende Dave Evans (billedet) sprang op på borde, skraldespande og hvad der ellers var forhåndværende. En stor positiv overraskelse, når man ikke har opleveret gruppen live før.

Der var store forventninger til den unge englænder Seth Lakeman, og han opfyldte dem fuldt ud. Selv om han havde et tre mands band med, så var det især i hans solonumre, at han demonstrerede sit store talent og scorede mange point hos både det voksne, men også den yngre del af publikum.

Aftenen sluttede med skotske The Simple Touch, der endnu engang leverede en fornem indsats. Det er en fornøjelse at lytte til det unge band, der netop har udsendt deres andet album, og nyde de to forsangeres harmonier, med dygtig støtte af bandets øvrige tre medlemmer.

 

http://www.tsfolkfestival.dk/